Ajokorttiasiat ottavat päähän. Ensi viikon torstaina on kakkosvaihe, mutta korttini menee vanhaksi jo tämän viikon perjantaina. Kävin äsken arvioivassa ajossa, ja sekös vasta olikin turhauttavaa. Auto oli nykyaikainen, enkä oikein saanut siihen tuntumaa. Opettaja nipotti koko ajan siitä, että pidän rattia liian kaukana, vaikka minun mielestäni tuolin ja ratin etäisyys oli koko ajan aivan liian lyhyt. Olen vissiin tottunut ajamaan melkoisessa lepotuoliasennossa.

Tunnin aikana opettaja kävi läpi asioita, jotka oli käyty jo monta kertaa ihan perusopetuksenkin aikana ja jotka kyllä tiedän. Joo, turhia pysähdyksiä pitää välttää ja joo, iso vaihde kuluttaa pientä vaihdetta enemmän. Kyllä noista vinkeistä kannattaakin maksaa.

Pimeän ajon saan suoritettua vasta 26. syyskuuta, eli käytännössä olen ilman ajolupaa reilut kaksi viikkoa. En oikein näe, miten selviän. Uusi väliaikainen kortti maksaa 70 euroa, joten sitäkään en ehkä viitsi lunastaa vain kahden viikon takia. Lisäksi kuulin, että passikuvavaatimukset ovat kiristyneet entisestään, ja poliisilaitoksella saatetaan alkaa nipottaa kuvastani, joka kieltämättä on kaikkien säädösten vastainen mutta joka tähän mennessä on mennyt itkemällä läpi.