Häähää, alkoi oikein naurattaa, kun luin noita katkeria kommentteja. Miten ihmiset osaavatkin olla kateellisia siitä, että jonkun elämä on niin tuuliajolle kuin omani?

Oli muuten sangen virkistävää vaihtelua lukea kommentteja, joissa kukaan _ei_ vastaa retorisiin kysymyksiin, kuten täällä yleensä tapana on.

Tällä kertaahan en kysynyt edes niitä.

On se kyllä hienoa, etteivät Kelan tuista päätä satunnaiset päiväkirjakyylärit, jotka sopivasti lukevat rivien välistä sinne kirjoittamattomia asioita ja tulkitsevat mielensä mukaan koko homman.

Tunnen itseni kauhean ilkeäksi, kun saan tästä jotain tyydytystä.

Paras kohta varmaan oli se, jossa joku oli laskenut yhteen yksi plus yksi ja saanut tulokseksi loppuun kulutetut opintotukikuukaudet. Voi tätä (hemmetisti metsään) olettamisen jaloa taitoa!

No joo, ei pitänyt taas reagoida. Oli jotain omaakin ajateltavaa. Tein ehkä viikko sitten listan asioista, jotka ihan akuutisti pitäisi tehdä, ja olen saanut sieltä suoritettua seuraavat:
- valmennuskorvausten anominen (vähän meni myöhässä joo...)
- Supergames-ilmoittautumiset
- Ratakiertotaulukon tulkitseminen kausisuunnitelmaan (minä päivinä olemme milläkin radalla)

Nyt pitää vielä tehdä seuraavat toimenpiteet:
- Sukkamaksut (ovat myöhässä Solo-tunnushärdellin takia)
- Vuokran maksu (myöhässä, koska koko laskua ei ole tullut, TYS:llä on joku ongelma)
- Kausisuunnitelmat kuntoon molemmille ryhmille
- Alkavat kurssit (mitä tarjolla, mitä voisi suorittaa)
- Kelan tukien hakeminen (mahdotonta ennen vuokralaskun saamista, koska moinen pitää toimittaa Kelan tädin ihmeteltäväksi, vuokra kun armollisesti taas nousi.)
- Kasa muita laskuja, joita en edellä mainitun Solo-jutun takia ole voinut maksaa
- Mediatutkimuksen opintojen selvittäminen (mitä vielä pitää tehdä.)

Joo. Yritin tuossa viime viikolla aktivoitua kaikenlaista maksujuttujen suhteen, mutta kävikin ilmi, että Solo-tunnarini eivät toimi. Soitin hädissäni Nordeaan, ja sain kuulla, että olen saanut uuden listan joskus ihan viime vuoden lopulla. Paitsi etten ole sellaista saanut.

Tein nimittäin silloin taannoin pysäköintilupa-asian takia maistraatille osoitteenmuutoksen tähän asuntoon, mutta postille en sellaista tehnyt, koska en mielestäni kuitenkaan asu täällä. Nordea oli yrittänyt lähettää maistraatin tietojen mukaan uusia tunnuksiani tänne, mutta posti ei ollut suostunut toimittamaan niitä, ja ne oli palautettu lähettäjälle. Lähettäjää eli pankkia ei kiinnostanut kertoa minulle asiasta.

Sain uudet tunnukset lopulta eilen. Samalla tavalla hukassa olivat yhdet valokuvat, reilut sata paperille tilattua kuvaa, jotka niin ikään oli palautettu lähettäjälle. Onneksi nekin löytyivät, ja nyt olisi taas albumeille täytettä, jos vain olisi albumi.

Kylmä kahvi ei todellakaan kaunista. En muuten tajua, miksi sen maku muuttuu niin konkreettisesti kohtalaisen kivasti kuvottavaksi.

Miikan suhteen tilanne on omituisen stabiili, lähes vakaa. Täällä on ihan hyvä olla. Muutenkin olo on muutamia ahdistuskohtauksia lukuun ottamatta ollut ihan hyvä sen jälkeen, kun keksin tuon rahoitusasian, joka mahdollistaa kuitenkin asioiden tekemisen. Sairauspäivärahassa on se perseisyys, ettei oikeastaan voi tienata eikä opiskella, joten sitä sitten vain on sairas, vaikka olisi oikeasti osittain työkykyinen. Uusi osa-aikainen sairauspäivärahakaan ei auta, koska se kestää vain maksimissaankin 72 päivää. Jos yrittäisin kokonaan ansaita elämiseni, en edes teoriassa ehtisi opiskella enkä kyllä pysyisi järjissäni, koska sellaista työmäärää en vain jaksa, en mitenkään. Nytkin viime yönä nukuin sujuvasti 14 tuntia. Menin jo iltakahdeksalta nukkumaan, koska olin järkyttävän väsynyt. Olinhan päivällä muutaman tunnin Kaarina-lehdessä ja kävin sitten treeneissä uimassa kovaa. Nyt yritän kylmän kahvin voimalla saada aivojani toimimaan.

Piti pelata ihan tasan yksi peli tuolla kämmenmikrolla, mutta (puoli)vahingossa näppäsin vielä yhden pasianssin päälle, ja pasianssihan pitää aina lopettaa läpi mentyyn suoritukseen. Jouduin taistelemaan pelin kanssa lähes tunnin. En ole erityisen lahjakas pasianssissa.