Olin junnujen kanssa Pajulahden urheiluopistolla leirillä ja jouduin aivan käsittämättömän rikoksen uhriksi: punaiset crocs-kenkäni varastettiin ennen kuin ehdin siirtää tavaroitani huoneeseeni!

Vielä vastaanotossa avaimia hakiessani kengät roikkuivat laukkuni ulkopuolelle sidottuna. Useat uimarit ja jopa vastaanoton virkailija olivat kiinnittäneet punaisiin kenkiini tuossa vaiheessa huomiota. Kuitenkin kun siitä sitten siirsin laukkuni huoneeseeni ja olin aikeissa lähteä hallille, kenkiä ei ollut missään.

Arvelin tietysti hyväuskoisena, että ne ovat pudonneet matkalla jonnekin. Mutta siinä tapauksessa voisi kai olettaa, että ne löytyisivät joko a) matkan varrelta tai b) löytötavaratoimistosta tai mihin sellaisia nyt kerätäänkään.

Vaan ei. Kävin päivittäin kyselemässä vastaanotosta, josko kengät olisivat löytyneet. Useamman eri työvuoron siivoojilta kyselin kenkiä, mutta kukaan ei ollut niitä nähnyt.

Onnittelut nyt tosi hyvistä kengistä sille onnelliselle, joka ne otti. Jos nimesi ei satu olemaan Aija, kannattaa ehkä pestä se teksti niistä kengistä pois ennen käyttöä...

Otti isosti päähän tällainen pienisuuri älyttömyys koko leirin ajan.