Viikon ajan, tarkalleen, on ollut omituinen rintakipu. Viime keskiviikkona harjoittelin käsilläseisontaa, minkä jälkeen jokin rintalihas, ilmeisesti, alkoi tuntua omituiselta. Nyt on ollut koko viikon ahdistava tunne rinnassa, ja jos nostan kädet ylös, rinta venyy tai ainakin tuntuu venytyskivulta. Eilen olin fysioterapeutilla, joka ei oikein keksinyt syytä tai ratkaisua ongelmaan, mutta selkeästi lihaksissa tuo kipu tuntui, kun niitä hieroi.

Aamupäivällä kaikki oli ihan normaalia. Odottelin jopa vähän innoissani, että pääsen uimaan ryhmän kanssa rennosti. Sitten yhtäkkiä tilanne kuitenkin muuttui, kun istuskelin juttelemassa Eskon kanssa: näkö sumeni, alkoi pyörryttää ja heikottaa ja tuli kauhea hiki. Menin äkkiä sänkyyn makaamaan, ja jonkin aikaa peloissani itkeskeltyäni olo alkoi helpottaa ja hiki laski.

Mittasin kuumeen: 36,0. En muista, että olisin ikinä mitannut noin alhaista arvoa. Sormia ja varpaita paleli, ja oli sellainen omituisen vapiseva olo. Soitin YTHS:lle, mutta niillä oli joku koulutuspäivä eikä vastaanottoja enää lainkaan. Soitin Kaarinan terveyskeskukseen, mutta niiden mielestä ei ollut tarvetta tehdä mitään, ja kovasti oli heillä kuulemma täyttäkin. Kirjoitan tämän nyt vain sitä varten, että jos nyt kuitenkin loppupäivästä kuolen, niin juorulehdet voivat sitten syytellä terveyskeskusta.

Nukuin ehkä tunnin verran. Nyt kun heräsin, olo on aika päinvastainen: on kuuma, sormiakin kuumottaa, kuumemittari näyttää 37,1 eikä olo ole oikeastaan hyvä tai huono. En nyt kuitenkaan mennyt uimaan.