Leikkauksen jälkeen olen ollut varsin huoleton. Nyt epävarmuus kasvaa taas. Miikan kanssa keskustellessani tajusin, etten muista suurtakaan osaa asioista, jotka kirurgi leikkauksen jälkeen sanoi. Muistan vain ihan konkreettisimmat lauseet, "ei se näyttäisi olevan syöpää".

Miika muisti kuitenkin lääkärin muutamat spekulaatiot siitä, mitä kaulallani voisi olla. Itse en muista niistä mitään. Olen kai ollut aika vahvasti tokkurassa.

Jääleike antaa ilmeisesti varsin luotettavan mutta ei mitenkään varmaa vastausta. Vähän olenkin nyt taas epäluuloinen. TYKS:stä ei ole tullut kutsukirjettä lääkäriä tapaamaan, vaikka lupasivat sellaisen heti lähetellä. Kun toissapäivänä soitin osastolle jotain kysyäkseni, rekisteristäkään ei löytynyt mitään minulle varattua aikaa. Pitänee soittaa uudestaan. Haluan saada kaikki itseeni liittyvät sairaalan tekstit haltuuni.

Leikkauksenhan piti kestää 20 minuuttia mutta se kesti puoli tuntia. Siellä on siis ollut jotain jokseenkin kuitenkin hämärännäköistä tavaraa, koska jääleike on päätetty ottaa ja patologia sillä vaivata. Ilmeisesti juuri tuon takia leikkaus on siis kestänyt, koska vastausta on odoteltu. Tuskin ne tuota olisivat ottaneet, ellei haavassa olisi näkynyt jotain kummallista. Kiinnostaisi tietää, mitä ne siellä ovat nähneet.