Meni hivenen pitkaan eilen, mutta tuskalla sain lopulta sen lehtijutun runnottua kasaan. Ei siita hyva tullut, mutta ei kai sellaista kukaan odottanutkaan.

Lahdimme Saijan kanssa kymmenelta bussilla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttaa. Viela 9.24 rinkkani oli taysin tyhja. Voitaneen siis todeta, etta tuli vahan kiire. Siina keskella kaikkea unohdin kannykkani keittion poydalle. Pieleen mennyt asia numero yksi.

Lentokentalta paasimme yllattavankin sujuvasti yhden bussi- ja yhden metromatkan myota Budapestin keskustaan, Pestin puolelle. Huomattavan nopeasti loysimme myos hostellimme, joka on tosi suloinen ja ihana, kelta-punainen hippikoto, jossa meita vastassa oli rastapainen mies seka muita parikymppisia majoittujia ympari maailmaa. Me Saijan kanssa nukumme kahdeksanhenkisen huoneen parvella kahden belgialaistyton kanssa. Tytot eivat ole puhuneet mitaan, mutta ainakin yksi australialainen ja yksi amerikkalainen poika ovat varsin sosiaalisia. Bonuksena kivaa on se, etta tyypit puhuvat englantia. Tekee oikein hyvaa.

Olimme Saijan kanssa kiertelemassa tuolla Tonavan rannalla. Ulkona on ihan jarkyttavan kuuma, kolmekymmenta astetta helletta. Lisaksi saa on aarimmaisen tukala ja painostava. Kaikkialla on hikea. Ei ole hehkea olo.

Miksi taalla on tallainen skanditon nappis, vaikka unkarin kielessa kuitenkin on jos jonkinlainen rimpsua ja vankyraa kirjainten paalla?

Siella kierrellessamme otin kamerankin tietysti esille. Teleputki toimii ihan hyvin, mutta jostain syysta tuo lyhyempi linssi ei suostunut tarkentamaan kauas, ei automatiikalla eika ilman. Olin ihan neuvoton. Nyt taalla hostellimme henkisessa ilmapiirissa kamera lopulta suostui toimimaan pitkan maanittelun jalkeen, vielakin varsin epavakaasti. En tieda, mika pienta vaivaa.

En ole ehka ihan vakuuttunut tasta kaupungista. En viela. Mutta jos tuo kamerahomma korjaantuukin, kaikki saattaa viela muuttua valoisammaksi.

Unohdin muuten myos torstaina vaivoin saamani antibioottikuurin Turkuun. Hiphei. Puolet kuurista syomatta. Vahan jannittaa, miten matka sujuu, jos joku hassunhauska virtsatieinfektio paattaa alkaa ottaa mittaa minusta.