1706431.jpg  Toisten mökillä vaan on hienompaa kuin toisten mökillä. Esko ja Saija olivat askarrelleetpaskarrelleet tänne "Geneve-tyyppisen" suihkulähteen, itse asiassa kaksin kappalein. Nyt suunnitelmissa on kuulemma suihkulähderivistö. Ei voi sanoa, että olisi taas joutavaa aikaa siis ollut kellään. Oheisista kuvista toinen on lähempänä todellisuutta kuin toinen.1706461.jpg

Olen aika kypsä taas kaikenlaiseen uintisäätämiseen. Täytyy myöntää, että loma valmennuksesta tulee ihan tarpeeseen. Ei sillä, että kaipaisin lomaa konkreettisesta valmennustyöstä, mutta kaikenlaiset konfliktit ja turhat valitukset taholta jos toiseltakin ovat saaneet kyllä sietomittarin aika lähelle kriittistä pistettä.

Toisaalta valmennuksellisesti kaikki on mennyt tosi hyvin. Nuorten SM-kisat Kuopiossa sujuivat loistavasti, uimarini uivat jokainen ennätyksiään ja nostivat sijoituksiaan. Tyttöjen viestijoukkue ylsi jopa mitaleille. Nyt pari päivää sitten olimme vielä Seinäjoella kolmen uimarini kanssa aikuisten SM-kisoissa ottamassa vähän tuntumaa isoihin ympyröihin ja hakemassa kokemusta. Uusia ennätyksiä ei enää juuri tullut, mikä osaltaan antoi minulle arvokasta tietoa kyseisten uimareiden viimeistelystä: nuorten sm-kisoihin oli siis onnistuttu, kuten pitikin, eikä kukaan näistä kolmesta olisi ainakaan tarvinnut pidempää viimeistelyä, koska viikkoa myöhemmin kevyen kauden jatkuessa ei enää irronnut ihmeitä.

Syksyn kuviotkin alkavat selvitä, ja pikku hiljaa pitäisi alkaa suunnitella käynnistyvää kautta. Toki runko on valmiina, mutta tarkka tieto budjetista puuttuu vielä, joten en ole voinut lähteä tekemään tarkempia varauksia. Vielä kun harjoitusvuorot selviävät (ja selviää, onko paketti yleensäkään minulle mahdollinen vetää aikataulullisesti), niin tilannehan on pian täysin hanskassa.

Olen tosi innoissani alkavasta kaudesta, koska kumpikin ryhmä on todella hyvä, tämä kausi on mennyt enemmän kuin nappiin, ja tuntuu, että suunta on ollut oikea. Vielä pitäisi saada jotenkin junailtua hakuhommelit tuonne valmentajan ammattitutkintoon, niiden viikonloppujen valmennusten järjestäminen ja leirien ajoittaminen koko pakettiin. Kai se tästä.

Olen totuuden nimissä kyllä ollut taas aika masentunut. Itse asiassa koko SM-kisareissu oli tosi synkkä omalta osaltani, ja olin ihan tyytyväinen, kun pääsin pois. Asiaa ei kyllä yhtään auttanut se, että piti tulla tänne mökille - ensimmäistä kertaa ilman Romeota. Olen yrittänyt puhua Eskolle koirasta, mutta Eskosta ei oikein saa mitään irti. Tiedän, ettei mikään karvaturri pysty korvaamaan Romeota, mutta kai sitä uuteen koirarakkauteenkin voisi lähteä.

Yo-kylän kämpässä on jo uudet asukkaat. End of an era. Uudesta asunnosta ei ole tietoa, ja jos sitä tietoa ei ihan äkkiä nyt tule, niin sitten saa kyllä heittää hyvästit ajatukselle taas muutamaksi kuukaudeksi. Viime syksyltä opin sentään sen, että syksyllä ei kiinnostavia kämppiä juuri vapaana pyöri - tai ainakin joku muu nappaa ne heti.