Maanantaina on taas graduseminaarissa, johon pitäisi saada valmiiksi 10 sivua valmista gradutekstiä. Nyt tässä torstaina sitä on valmiina pyöreät nolla - juuri vasta aloin katsella noita artikkeleja. Bonuksena muistin aikataulua hieman tiukentavan tekijän: koska seminaari on maanantaina, paperit pitää palauttaa perjantaina. Voi olla, että tästä päivästä tulee taas ahdistavan pitkä.

Ahdistavaa on myös se, että joudun uimaan viikonloppuna GP-kisoissa sekä 800 vaparia että 400 vaparia. Pitikin mennä alittamaan se kasisatasen aikaraja! Ei tässä muuten mitään asenneongelmaa olisi, mutta kun minun eräni (eli ne tosi kylmät erät) uidaan aamujaksossa ja vain finaalit illalla. Koneistoni ei vain ikinä milloinkaan toimi aamulla, se on tässä syksyllä tullut todistettua jo liian monta kertaa. Lisäksi aamun erässä on vain kaksi osallistujaa, ja minä olen toinen heistä. Jos siis tulee yksikin peruutus, uin 800 vaparia yksin. Olisi sekin eksoottinen kokemus! Nelisatanen onneksi on sunnuntaina, ja kun alla on jo tuplasti pidempi matka, ei viiden minuutin puristus noin henkisellä tasolla ahdista vielä lainkaan.

Kävin viime viikolla Kaarina-lehdessä juttelemassa Parikan kanssa jatkosta. Sovimme, että menen joka tiistai muutamaksi tunniksi iltapäivällä oikolukemaan lehteä. Käytäntö on hyvä: samalla saan hoidettua muita asioita ja pysyn työyhteisössä jollain tasolla mukana. Todennäköisesti järjestely parantaa työmotivaatiotani ja -moraaliani huomattavasti.

Uintivalmentaminen on hienoa. Ikäkausimestaruusuinnit menivät ryhmäni osalta tosi hyvin, neljä uimaria pääsi lajissaan 16 parhaan joukkoon ja loppukilpailuihin Ouluun. Jotenkin vain pelkään, että jossain vaiheessa, ei vielä ehkä vuoteen mutta joskus kuitenkin, poltan itseni tässä loppuun. Kaikesta on niin kauhean paljon hommaa: pitäisi saada leirijutut sovittua, tilata varusteita, sopia special-reenejä eli esimerkiksi kiipeilyä, sirkuskoulua, soutua ja muu monipuolista kuivaharjoittelua ja siinä ohessa tehdä järkevät, tehokkaat ja kehittävät harjoitusohjelmat. Itse harjoitusten vetäminen on niin kauhean pieni osa valmentamista. Se on se ehkä helpoin ja mukavin osuus. Kaikki muu sitten viekin aikaa esimerkiksi juuri gradun tekemiseltä.

Mutta mutta. Nyt pitäisi mennä saksan tunnille. Aine on jo viikon myöhässä, eikä se opettaja sitä kyllä tänäänkään saa.