Ihmettelin tänään, kun tilin saldo näytti varsin positiiviselta. Päätin ihan vilkaista nettipankista, mitä ihmettä tililläni tapahtuu. Olen kuitenkin totuuden nimissä viimeisinä viikkoina ostanut vähintään yhtä monta toppia kuin saanut kirpputorilla myytyä.

Löysin heinäkuun alussa tililleni tulleen 100 euron panon, jonka maksajana oli keski-ikäiseltä kuulostava pariskunta ja viestinä "Oikein paljon kiitoksia!" Tietääkseni en ole tehnyt mitään, mistä olisi noin anteliaasti syytä kiitellä, ja kun en tunne ketään tuonnimistä, lienee syytä epäillä, että joku on maksanut väärälle tilille.

Selvittelin aikani, mistä löytäisin molemmat nuo etunimet saman sukunimen alta, ja löysin vain jonkun kuljetusfirman. Täytyy myöntää, että mietin hetken, tarvitseeko joku kuljetusfirma sitä satasta - eikä varmasti kyllä huomaisi mitään, kun rahat tosiaan olivat tulleet jo heinäkuun alussa.

Päätin sitten kuitenkin laittaa mailia kyseisen firman sähköpostiosoitteeseen ja selittää tilanteen. Ehkä satanen on pieni raha siitä, että saa nukkua yönsä.